Powered by Rio

De Belgische atleten voor de Paralympische Spelen hebben maar één doel voor ogen in al wat ze doen : Rio. Uit deze drie letters putten ze hun kracht. Het Paralympic Team Belgium wordt gesterkt door Rio, POWERED BY RIO! Dit motto, een origineel concept van LVD United, zal de volgende maanden prijken in onze campagne. Het wordt samen in beeld gebracht met de ongepubliceerde kunst van de Antwerpenaar Dominique Lobbestael.

Vier Belgische paralympiërs krijgen de eer om te schitteren in deze campagne : Michèle George, Peter Genyn, Joachim Gérard et Jonas Van de Steene.

The making of… by Footballheroes

The video : 

Footballheroes is een initiatief van kunstenaar en Graphic Designer Dominique Lobbestael. Dominique is Meester in de Beeldende kunsten en beheerst als geen ander een zeer uitgebreid palet aan grafische technieken. Zelf omschrijft hij zijn stijl graag als mixed-media, waarmee hij zinspeelt op het feit dat hij alle artistieke tools gebruikt die enigszins in aanmerking komen om zijn werken te vervaardigen.

Zo werkt Dominique met spatzeven, sponzen, ecolines, injectienaalden, pastels, houtskoolsoorten, computerprints enz... zolang ze maar helpen om de gewenste kras, lijn of het beoogde kleureffect te bereiken. Hij beheerst als geen ander de techniek om digital te combineren met oldschool en beide tot één mooi geheel te laten samensmelten.

 

Passie en emotie staan centraal in het oeuvre van de artiest. Vanuit zijn gedrevenheid om emoties uit te beelden kwam hij op het idee om Footballheroes op te richten. Hij stelde vast dat topsporters vaak tot idool worden gebombardeerd, maar dat er zelden beeldmateriaal bestaat die de idolatrie op een professionele manier weerspiegelt. 

Daarom richtte hij in mei vorig jaar zijn designstudio Footballheroes op en startte hij met het uitwerken van unieke portretten van voetballers en andere topsporters op groot formaat.

Radja Nainggolan, Dries Mertens, Francesco Totti, Franck Vandenbroucke, Tom Boonen, Mathew Ryan, José Izquierdo,… zijn maar een paar van de sporthelden die hij op papier vereeuwigde. Heel wat van deze toppers hebben ondertussen een uniek artwork bij Dominique laten maken, wat het exclusieve karakter van zijn werken onderstreept. 
Maar ook particulieren zijn welkom om een portret van zichzelf te laten maken. De enige voorwaarde die de kunstenaar stelt is dat het om het uitoefenen van een sportactiviteit moet gaan.

Benieuwd wat voor projecten de kunstenaar nog meer in petto heeft of met welke portretten hij momenteel bezig is? Surf dan naar www.footballheroes.be 

Of volg Footballheroes.be op InstagramYoutubeTwitter en Linkedin.