Rio 2016

Volgende zomer, ontvangst het Zuid-Amerikaanse continent voor de allereerste keer de Olympische en Paralympische Spelen. Van 7 tot 18 september belooft de 15e editie van de Paralympische Zomerspelenopnieuw de geschiedenisboeken in te gaan.

Zo’n 4.350 atleten uit 178 landen, zo’n 15 meer dan vier jaar terug, worden verwacht hun Paralympische droom (opnieuw) waar te maken en in één van 23 sporten een podiumplaats na te jagen.

Bovendien zouden de Paralympische Spelen kunnen uitgroeien tot het tweede grootste sportevenement ter wereld voor wat betreft het aantal supporters. Daarvoor zal ROCOG, het organisatiecomité van de Olympische en Paralympische Spelen, de 3.3 miljoen tickets die in omloop zijn aan de man moeten kunnen brengen.

Ook de internationale aandacht blijft groeien. Men verwacht dat wereldwijd meer dan 4.1 miljard televisiekijkers (gecumuleerd) de Paralympische Spelen op televisie zullen volgen.

Rio de Janeiro is een echte droombestemming: Copacabana’s fijne zandstrand, het Maracanãstadion, het Christusbeeld op de Corcovado… Evenveel mythische sites die elk jaar honderdduizenden toeristen trekken en in september een belangrijke mijlpaal zullen worden in de carrière van het Rio Paralympic Team Belgium.